Indul a visszaszámlálás

„A tavalyi Esztergom Classic Rally igazolta, hogy van igény a minőségi rally sportra a városban.  Azok a szülők hozták el gyermekeiket, hogy együtt csodálják meg az autókat, akik egykoron gyermekként voltak kint a régi esztergomi versenyeken.”

A 11. Esztergom – Nyerges Rally sajtótájékoztatójára csütörtökön, a kora délutáni órákban került sor Esztergomban, ahol a Városházán Esztergom alpolgármestere Steindl Balázs ezekkel a mondatokkal köszöntette elsőként a média képviselőit. Az alpolgármester bízik benne, hogy ismét elindul egy hagyomány a városban. 

Hoffer Zsolt az MNASZ Rally Szakág vezetője elmondta, hogy ezúttal ő is indulni fog a versenyen. Nagy örömmel fogadta, hogy száz felett van a nevezők száma, és biztosította a hallgatóságot arról, hogy a versenyzők közül mindenkinek megdobban a szíve, amikor Esztergom nevét hallja.

Fehérvári Csaba a Humda képviseletében felidézte, hogy kisgyermekként „fertőződött” meg a rally-val, méghozzá esztergomi versenyek alatt.

A rendezők részéről elsőként Bognár Gábor az Arrabona Rally Club vezetője kapott szót, aki elmondta, hogy Esztergom és Nyergesújfalu támogatása és a helyi sportszerető emberek nélkül mindez nem valósulhatott volna meg. „Az idei első bajnoki futamra hazánk első városában kerül sor, egyszóval jó helyen vagyunk.” 

Markó Tibor arról beszélt, hogy szeretnénk mindenkihez közelebb hozni ezt a sportot, hiszen nem csak a benzinvérűek érezhetik jól magukat ezen a hétvégén, hanem kicsik és nagyok egyaránt találnak majd izgalmas programot. Kiemelte, hogy a rendezvény mindenhol díjmentes, az autósport azonban veszélyes, fontos, hogy mindenki tartsa be az előírásokat!